joi, 24 mai 2012

Infirmeria

Stii cum se mai salvau o perioada zekii din Nord? Cand ii triau prin lagarele alea de tranzit si ii intrebau gardienii care ce era inainte ed a fi arestat, cei mai curajosi sau mai inspirati ziceau ba croitor, ba tamplar, ba medic, meserii care se cautau in lagare, chiar daca habar nu aveau cum se baga ata in ac sau cum se face o injectie. Nici gardienii nu ii verificau, era totul bine o vreme.
Mai ales cei care ziceau ca se pricep la medicina, ii trimiteau la infirmerie si acolo era mai cald si ceva mai bine, macar vreo doua saptamani - dar in Nord, doua saptamani putea inseamna o viata intreaga. Oamenii se prefaceau cat puteau de bine ca se pricep la ce au de facut, ca stiu cum se face si o vreme pacaleau lumea - care, de altfel, parea ca si voia sa fie pacalita.
Dar, la un moment dat, intarca balaia si falsii infirmieri se trezeau din nou la taiat copaci sau la scos aur la -50 de grade.


M-am uitat 5 minute la un poster publicitar si nu am fost in stare sa imi dau seama ce vrea sa spuna. Desi totusi era simplu. Probabil ca cele doua saptamani ale mele de facut pe infirmierul ar cam trebui sa se incheie.

3 comentarii: