joi, 7 mai 2009

3M

La ce-i sta mintea peizanimii romane? La haleala, la ce sa-i stea. Cu cat e mai multa si mai la mocaciune, cu atat mai bine.
(Apropo, ma scot din sarite expresiile alea in care e implicata painea, toate, dar mai ales asta, "sa-mi castig painea". Unu' nu si-ar dori sa castige si altceva - nu stiu, ceva care sa nu trebuiasca neaparat sa fie bagat in gura - nu, frate, numai si numai painea. Pana si la mine la serviciu, unde, da-o dracu' de treaba, cica lucram in publicitate, ar trebui sa avem nevoi ceva mai elevate decat atat, sau macar sa le exprimam altfel, nu tot ca la coada vacii si ca acum nu stiu cate sute de ani, cand e vorba de bani, salarii, "fee-uri" - cum ziceam, publicitate, deh... - samd, tot in registrul asta cu painea ne miscam: "Tre' sa facem asta si asta, CA DE-ACOLO NE VINE PAINEA!" Salut voios de pionier cunoscatorilor!)
Asa, ziceam de peizanime si de gandul ei obsesiv la haleala, multa si pe gratis. Pai, poftim, mancare multa, moca si taraneasca pe deasupra:

Un comentariu:

  1. si tot asa de expresiva este si "ai venit sa ceri de mincare" ca expresie neologica pentru "te-ai angajat aici". Tot de la aia cu piinica de mai sus :)

    RăspundețiȘtergere